Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında çalışmalarına ara vermeyen Eyyübiye Belediyesi, çorba evi uygulamasıyla vatandaşların takdirini topluyor. Her gün yüzlerce kişinin faydalandığı çorba evi için vatandaşlar Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler.
Yeşil bir Eyyübiye sloganıyla yola çıkan ve çalışmalarına ara vermeden devam eden Eyyübiye Belediyesi, ilçede adeta yeşillendirme seferberliği başlattı.
Başkanımız Mehmet Ekinci Şanlıurfa mutfağı ve kültürünün tanıtılması amacıyla düzenleyecekleri ‘Yemek Yarışması’ öncesi lansman toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlara yaklaşan Dünya Orman Günü nedeniyle 10 Bin adet çam fidanı dağıtımı yaptı.
Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri belirlenen program dâhilinde yeni yol açma ve yapım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Eyyübiye Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan mevsimlik tarım işçilerinin kamu hizmetlerine erişimini sağlayacak projeye öncülük etti.
Merkez ve kırsal mahalle ayırımı yapmadan çalışmalarına ara vermeden devam eden Eyyübiye Belediyesi, kırsalda yol yapım çalışmalarında yavaş yavaş sona yaklaşıyor.
Başkan Mehmet Ekinci, rutin olarak gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. İlçenin tarihi mekânlarında bulunan birçok çarşıyı gezerek esnafla kucaklaşan Başkan Ekinci,” vatandaş ve esnafla bir araya geldiğim an kendimi mutlu hissettiğim andır.” Dedi.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Umut Masası Eyyübiye’li vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Yardıma muhtaç vatandaşlara ulaşan ekiplere eşlik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Köprü vazifesi görüyoruz” dedi.
Eyyübiye Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yapmış olduğu etkinlikte ünlü sunucu İkbal Gürpınar’ı Eyyübiyeli kadınlarla buluşturdu.
İlçe sınırları içerisindeki başarılı temizlik çalışmalarıyla geçtiğimiz günlerde ‘Çevre Dostu’ ödülünü alan Eyyübiye Belediyesi, temizlik bilinçlendirme çalışmasıyla yine örnek oluşturacak bir projeye imza attı.
Yıllardır Eyyübiye'ninkanayan yarası olan hayvan ahırlarının şehir dışına taşınması sürecini başlatan Eyyübiye Belediyesi, aldığı tedbirler, özverili ve ciddi çalışmalarla vatandaşlar tarafından da takdir topluyor.
Belediyemize bağlı bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ilçenin farklı yerlerinde yardıma muhtaç insanlara ulaşmaya devam ediyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci de yardım dağıtımına eşlik ederken, zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
Başkan Mehmet Ekinci bir yandan yaptığı çalışmalarla kamuoyunun takdirini toplamaya devam ederken diğer yandan hayata geçirdiği projeleriyle de ödül üstüne ödül alıyor.
Sağlık İşleri birimimiz tarafından yürütülen Gıda Güvenliği ve Turkuaz İşletme projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Ayrıca deprem haftası nedeniyle vatandaşlara deprem bilinci konusunda broşürler dağıtan ekipler vatandaşın da takdirini topluyor.
Eyyübiye Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ile birlikte ortaklaşa yaptığı ‘Peygamberler Şehri, Başkentin Tarihinde Kardeşliği Pekiştiriyor’ adlı proje kapsamında 30 Eyyübiyeli lise öğrencisine 3 günlük Ankara gezisi düzenledi.
Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Umut Masası insanların umudu olmaya devam ediyor.
Başkan Mehmet Ekinci, Ortaokulda eğitim- öğretim gören ve bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına girecek olan öğrencilere ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öğrencilerine kaynak kitap dağıttı.
Temizlik İşleri Müdürlüğümüz,36 personel ve 9 temizlik aracı ile birlikte ilçeye bağlı mahallelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Başkan Mehmet Ekinci, Gümrük Han’ın yeniden düzenlenmesi ve işlev kazanması için Rızvaniye Vakfı yöneticileriyle protokol imzaladı. Yapılan protokol ile Gümrük Han’da yapılacak düzenlemeler Eyyübiye Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilecek.
Başkanımız Mehmet Ekinci, Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) ile Uluslararası Girişimciler İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (UGİSAD) tarafından düzenlenen "Su ve Çevre Ödülüne” layık görüldü.
Eyyübiye Belediyesine bağlı bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve hayırsever vatandaşlardan alınıp, ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmayı amaçlayan ve bu amaç doğrultusunda kurulan Umut Masası ilk meyvesini verdi.
Eyyübiye Belediyesi Gençlik Merkezi TEOG ve YGS sınavına hazırlanan öğrencilere deneme sınavı yaptı.
Başkan Mehmet Ekinci Topdağı mahallesindeki mağaralar bölgesinde yapılacak yeni park alanında incelemelerde bulundu.
Mehmet Ekinci Yenice mahallesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle Muhtarı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Ekinci,” kilitli beton parke taşı talepleri anında yerine getirildi.” Dedi.
Başkan Mehmet Ekinci Topdağı Mahallesinde inşaatı tamamlanmak üzere olan Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu. Başkan Ekinci,”36 mahallemizin tamamına gençlik merkezleri kurulması yönünde çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.
Başkan Mehmet Ekinci’nin talimatlarıyla, ilçe sınırları içerisinde bulunan 36 mahalleye Kadın Destek ve Spor Yaşam Merkezleri yapılıyor. Başkan Ekinci, yapımı tamamlanan Şıh Maksut Kadın Destek ve Yaşam Merkezini ziyaret edip kadın kursiyerlerle bir araya geldi.
Minik öğrenciler unutulmaya yüz tutmuş olan Ebru Sanatını Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan kurslarla öğreniyor.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından organize edilen "Entrikalı Dolap Komedyası" ve "Udi Mehmet Polat Resitali" etkinliği vatandaşlardan tam not aldı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan bazı park alanlarında engellilere yönelik düzenlemeler gerçekleştiriyor.