Başkan Mehmet Ekinci, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ekinci, “2016 yılı ülkemize, birlik, dirlik, beraberlik, huzur, mutluluk ve esenlikler getirsin" Dedi.
Başkan Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen dar gelirli ailelere gıda yardımında bulundu
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Başkan Mehmet Ekinci’yi makamında ziyaret ederek geçtiğimiz hafta Ankara ve Kayseri’de alınan ödüllerden dolayı Başkan Ekinci’ye tebriklerini iletti.
Başkan Mehmet Ekinci, Ankara ve Kayseri’de düzenlenen iki ayrı törende ‘Yılın Belediye Başkanı’ ödüllerine layık görüldü.
Ankara Şanlıurfalılar Derneği Tarafından düzenlenen 2015 yılı 'Yılın En'leri' ve Ankara'da okuyan Şanlıurfalı öğrencilere burs dağıtımı gecesinde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci 2015' yılının En başarılı belediye başkanı seçildi.
Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler alt yapısı tamamlanmış mahallelerde üst yapı çalışmalarına hız verdi.
Zabıta Müdürlüğümüz ekipleriyle İl Tarım Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda 350 kilo kaçak ete el konuldu.
Tarih, kültür ve sanat alanında merkezi bir konuma sahip olan Şanlıurfa’da, Eyyübiye Belediyesi tarafından geçmişten günümüze Şanlıurfa’nın mevcut durumu karşılaştırmalı olarak kayıt altına alındı.
Muhtarlıklar Müdürlüğümüz Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’nin talimatıyla, ilçe merkezi ve kırsalda bulunan Cami, Kırsal Konak ve Kuran Kurslarının ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.
Başkan Mehmet Ekinci, Akşemsettin Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, yıllardır kangren yarasına dönüşmüş olan tapu sorununu çözdü.
Belediyemiz, ilçedeki denetimlerini daha sağlıklı ve kontrollü yapılabilmesi için Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü ile dün gıda denetimini konusuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi, toplantıya Başkan Ekinci öncülük ederken yaşanan sorunlar denetimciler tarafından birinci ağızdan dinlendi.
Sivil Savunma Uzmanlığımızca, Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan okullarda "Doğal Afetler ve Yangın " konusunda seminer verildi.
Başkan Mehmet Ekinci, sorunların çözümü noktasında ilçedeki mahalle gezilerini sürdürüyor. Akşemsettin, Akabe ve Direkli Mahallelerinde bir dizi temaslarda bulunan Başkan Ekinci, yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve “Bizler gezdiğimiz müddetçe sorunların çözümü daha hızlı olacak” dedi.
Belediyemize bağlı Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü yıkım ekipleri Küçükhan Mahallesinde bulunan hazineye ait arsa üzerine inşa edilen 4 evin yıkımını gerçekleştirdi.
Başkan Mehmet Ekinci, GAP Gıda İhtisas Yapı Kooperatif Başkanı Kureyşi Çelik ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Ziyaret esnasında esnafın taleplerini de dinleyen Başkan Ekinci,” Esnafımızın taleplerini en kısa sürede yerine getireceğiz.” Dedi.
Başkan Mehmet Ekinci, kayıt dışı işletmelerle mücadele için Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve yönetimiyle bir araya geldi.
Başkan Mehmet Ekinci, Akçakale yolu üzerinde bulunan temizlik şantiyesini ziyaret edip yeni alınan araçlar hakkında ilgililerden bilgi aldı.
Başkan Mehmet Ekinci, 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında Ampute futbol takımıyla birlikte Şanlıurfa spor tesislerini ziyaret etti.
Belediyemiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farklı bir etkinliğe imza atarak engelliler arası çiğ köfte yarışması düzenledi.
Eyyübiye Belediyesi, birçok gelişmiş ülkede hızla yaygınlaşan ve doğaya zarar gelmemesi konusunda sağlıklı, ekonomik ve sürdürülebilirlik anlamında, Çorlu Ambalaj Toplama ve Ayırma Tesisini ilçeye kazandırarak yeni bir projeye daha imza atıyor.
Belediyemizin “Turkuaz Bayrak” uygulamasıyla, halka sağlıklı ve kaliteli hizmet sunan işletmeleri ödüllendirmesi amacına ulaşıyor. Bu bayrağa sahip olmak için başvuruda bulunan işletmeler, bu bayrağın tüm gereklerini yerine getirerek, hizmette kaliteyi sağlıyorlar.
UCLG Dünya Teşkilatı’nın 8 bölge teşkilatından biri olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman, Başkanvekilimiz M. İlhami Günbeği'yi makamında ziyaret ederek üyelik beraatını takdim etti.
Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, Tarihi Balıklıgöl platosunda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Başkan Mehmet Ekinci’nin talimatlarıyla rutin olarak devam eden temizlik çalışması ziyaretçilerin de takdirini kazandı.
Başkan Mehmet Ekinci, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle özel bir mekânda çok sayıda öğretmeni akşam yemeğinde ağırladı. Güvenlik görevlisi Serdal Toprak’ın hain bir saldırı sonrası şehit olması nedeniyle müzikal etkinlikleri iptal eden Başkan Ekinci gecede öğretmenlerle yakından ilgilendi.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz,Topdağı mahallesinde yalnız yaşayan Zeliha nineye, Başkan Mehmet Ekinci’nin talimatlarıyla sahip çıkarak yardım elini uzattı.
İlk’lerin Belediyesi Eyyübiye’nin hizmeti engelli ve yaşlıları mutlu ediyor.
Şanlıurfa'da bulunan ve daha önceleri yaşam alanı olarak kullanılırken günümüzde hayvan barınağı haline gelen mağaralar Belediyemizin projelendirmesiyle turizme kazandırılıyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, tam donanımlı son model araçlarıyla ‘Tertemiz Eyyübiye’ için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.
Rehabilitasyon Köyü ve 30 semte spor salonu açılacak