Eyyübiye Belediyesine ait olan kamyon ve kepçeler Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığının önünde bekliyor. Eyyübiye Belediyesi araçları nizamiye kapısı önünde dün akşamdan itibaren bekleyerek giriş ve çıkışları tamamen kapattı.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kısa bir süre önce yapımı tamamlanan ve gençlerine hizmetine sunulduğu Vali İzzettin Küçük Gençlik ve Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Şanlıurfa’nın tanınmış ve unutulmayacak isimlerinden birisi olan mahalli sanatçı Merhum Abdullah Uyanık, bugün mezarı başında bir kez daha anıldı. 8. Ölüm yıl dönümü olan Uyanık için mezarı başında Yasin’i Şerif okutuldu, anma törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve sevenleri katıldı.
Eyyübiye Belediyesi,Eyyübiyeli çocukların ve gençlerin yaz tatilini eğlenceli geçirmesi için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Umut Masası aracılığıyla ilçede yaşayan dar gelirli vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırlanan 400 halıyı yerinde inceledi.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, TOKİ Batıkent Mahallesinde yaşayan vatandaşların sokak aydınlatma talebine duyarsız kalmadı.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada tüm Müslümanların Ramazan Bayramını kutladı.Başkan Ekinci mesajında şunları söyledi;
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.
Eyyübiye Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 500 temizlik personeline gıda yardımında bulundu.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye ilçe sınırlarında kalan merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile özel bir mekânda iftar sofrasında bir araya geldi.
Gençliğe verdiği önemle kamuoyunun takdirini toplamaya devam eden, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Gençlerle SAHUR yemeğinde bir araya geldi.
Eyyübiye İlçesi’nde zihinsel engelli olduğu gerekçesiyle kafese kapatılan İbrahim Güneş'in yaşadığı ev Eyyübiye Belediyesi tarafından baştan sona yenilendi.
Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan hasta yakınları için açtığı iftar sofrası yoğun ilgi gördü.
Başkan Mehmet Ekinci Şanlıurfa'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.Özel bir mekânda toplanan basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Ekinci önemli açıklamalarda bulundu.
Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 20 Haziran Dünya Yetimler Günü münasebetiyle ilçe sınırları içerisinde ikamet eden başta yetim ve yetim aileleri olmak üzere iftar sofrasında bir araya geldiler.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kardeşlik Sofrası'nda birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, yardıma muhtaç vatandaşlara verilmek üzere hazırlanan 5 bin gıda paketinin dağıtımına devam ediliyor.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin her mahalleye gençlik merkezi sözü yerine getirilmeye devam ediliyor.
Eyyübiye Belediyesi ve Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından Suriyeli Yetimlere giyim yardımı yapıldı.
Eyyübiye Belediyesi tarafından yapımı devam eden Turkuaz konutlarında çalışmalar hummalı bir şekilde devam ederken, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Turkuaz konutlarında park yapım işi için düğmeye bastıklarını söyledi.
Eyyübiye Belediyesi tarafından her mahalle de inşa edilmeye başlanılan gençlik merkezleri bir bir yükselmeye devam ederken, Topdağı Mahallesi’ndeki gençlik merkezinde ise sona gelindi.
Eyyübiye Belediyesi ve Hayrat Vakfı, her hafta bir mahallede olmak üzere ramazan ayı boyunca 4 ayrı mahallede iftar çadırıyla vatandaşa ulaşıyor.
Şanlıurfa Gazi Lisesi ve Gazi Ortaokulu Mezunları, Cevahir Konuk Evi’nde düzenlenen 5. Yıl etkinlikleri kapsamında bir araya geldiler.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin ‘Her mahalleye Gençlik Merkezi’ sözü bir bir yerine geliyor. Başkan Ekinci son olarak Buhara’da Gençlik Merkezi’nin temelini attı.
Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde yaptırdığı ve düzenlemesini yaptığı park alanlarında yeniliklere devam ediyor.
11 Ay'ın Sultanı Ramazan Hoşgeldin.
Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İl Tütün Kurulunun kararına istinaden parklarda spor aletleri ve çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlara, sigara içme yasağıyla ilgili tabelalar astı. Sigara içme yasağının bulunduğu Kurtuluş Parkında incelemelerde bulunan Başkan Ekinci, uygulamanın önemine değindi.
Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, yatağa mahkûm 58 yaşındaki Hadle Demir için yapılan yardım çağrılarına duyarsız kalmadı.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, M.Akif İNAN Eğitim Araştırma Hastanesinden gelen park ve çevre düzenleme talebini anında yerine getirdi. Başkan Ekinci’nin talimatlarıyla kolları sıvayan Park Bahçeler Müdürlüğü, parkı hizmete açma aşamasına getirdi.
Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Evren Sanayi sitesindeki trafiği rahatlatma adına yeni yol açma ve genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ekinci, silindir aracına binerek işçilere eşlik etti.